top of page

Hond

Je bent meer dan welkom met je hond, voor de verzorging van de vacht of om gedrag aan te leren of aan te passen. Hieronder meer informatie.

TRIMMEN HOND

Ik wil vooral dat jouw hond zich goed voelt bij mij in het trimsalon! Heb je een angstige hond, dan gaan we samen werken om hem volledig op zijn gemak te stellen. We gaan jouw hond niet forceren om een bepaald resultaat te verkrijgen, maar we gaan samen kijken wat je hond wel goed vindt en die ervaring zo aangenaam mogelijk maken. Op die manier gaat je hond het leuk vinden in het trimsalon en dan kunnen we elke keer een stapje verder gaan. Nadien kan ik dan aan jou tips meegeven hoe we jou hond beter kunnen laten wennen aan bepaalde handelingen. Zodat het de volgende trimbeurt nog beter gaat.

 

Heb je een pup aangeschaft van een ras dat vachtverzorging nodig zal hebben, dan adviseer ik je om met je pup al eens een afspraak te maken in het trimsalon. Liefst voor het moment waarop hij effectief getrimd moet worden. Zo kan hij op zijn eigen tempo wennen aan de omgeving, zonder dat er effectief iets moet gebeuren. In het trimsalon zijn er andere materialen, geuren en geluiden waaraan je pup thuis niet wordt blootgesteld. Toch is het tijdens de socialisatieperiode erg belangrijk dat hij ook die situatie leuk leert vinden. De eigenaar krijgt advies over de vachtverzorging van zijn pup en welke materialen daarvoor best gebruikt worden. Indien gewenst, kunnen de correcte borstels en shampoo bij mij aangeschaft worden.

 

Bij elke trimbeurt controleer ik ook de ogen, oren en nagels.

PRIJZEN TRIMMEN HOND

Wegens de grote diversiteit aan rassen en de grote variatie binnen een ras, is het moeilijk om een exacte prijs te geven. Wil u meer informatie of een richtprijs gelieve mij te contacteren.

 

Voor het ontklitten en bij vervilting reken ik een uurprijs van € 50.

In geval van vlooien reken ik € 10 extra.

Nagels knippen: € 10

 

Socialisatie pup in het trimsalon (voor pups van 7 tot 16 weken): € 40

Dit is geen trimbehandeling, maar een gewenning aan de omgeving, materialen, geluiden. Als eigenaar krijg je advies mee over de juiste vachtverzorging.

Bij een volgende trimbeurt krijg je € 10 korting op de totaalprijs.

HONDENGEDRAG

Gedragstherapie

Merk je bij je trouwe huisgenoot toch een probleem dat je niet krijgt opgelost, dan gaan we samen op zoek naar de oorzaak. Het zoeken naar de oorzaak van het probleem is namelijk de eerste stap naar de oplossing. We kijken naar de mogelijkheden binnen jullie gezin en werken van daaruit een behandelplan uit. Op een beloningsgerichte manier kunnen jullie dan samen naar het juiste gedrag toewerken.

Een gedragsconsult duurt ongeveer anderhalf uur en het kan zowel bij de eigenaar thuis plaatsvinden, als op mijn locatie.

Na afloop van het consult ontvangt u van mij een duidelijk stappenplan.

Ook na het consult ben ik nog bereikbaar voor verdere opvolging. Het kan in het begin namelijk erg moeilijk zijn om het "ongewenste gewoontegedrag" van de hond om te buigen in voor ons gewenst gedag.

 

Hersenwerk voor Honden

In 2017 heb ik de cursus begeleider Hersenwerk voor Honden afgerond. Ik vind Hersenwerk voor Honden een leuke manier om met je hond bezig te zijn. De samenwerking tussen mens en hond staat centraal en je hond kan zijn belangrijkste zintuig aan het werk zetten. Namelijk zijn neus! Met zijn neus gaat de hond op zoek naar de beloning die we verstoppen in de puzzels. We gebruiken allerlei soorten materialen. Vaak zelfs goedkope huis-, tuin- en keukenmaterialen. Je hoeft dus na afloop geen dure puzzels aan te schaffen. En nog leuker: elke hond kan het!

PRIJZEN HONDENGEDRAG

Gedragsconsult

Eerste consult: € 125 voor een consult van anderhalf tot twee uur, inclusief stappenplan en opvolging via mail of telefoon.

Extra opvolgingsconsult: € 50 voor één uur

 

Hersenwerk voor Honden

Privéles: € 50 per uur

HOND TRIMMEN
HOND GEDRAG
bottom of page