top of page

Konijn

Je bent meer dan welkom met je konijn, voor de verzorging van de vacht of om gedrag aan te leren of aan te passen. Hieronder meer informatie.

TRIMMEN KONIJN

Mijn opleiding tot professioneel konijnentrimmer heb ik gevolgd bij Rabbits Company in Nederland. Ik ben de eerste Belgische trimster die deze opleiding heeft afgerond.  In België is er tot op heden nog geen opleiding waar je konijnentrimmen kan volgen.

 

Ik werk diervriendelijk en vachtsparend. Konijnen zijn prooidieren, daarom plan ik de konijnen niet in op momenten dat er katten of honden aanwezig zijn. Van de geur van een roofdier zullen ze panikeren en die stress wil ik vermijden. Dit betekent wel dat ik konijnen inplan aan het begin van mijn werkdag of op de dagen dat ik geen honden en katten trim. Dit is ook de reden dat ik voor konijnen wel op huisbezoek wil komen. Dat bespaart hen de stress van de verplaatsing.

 

Tijdens het trimmen stel ik het welzijn van uw konijn voorop. Ik probeer er alles aan te doen om de ervaring zo aangenaam mogelijk te houden zodat uw konijn zo min mogelijk stress ervaart. Als u twee konijnen heeft en er moet maar één getrimd worden, dan raad ik aan om ook het andere konijn mee te brengen. Konijnen kunnen erg veel steun hebben aan elkaar en op die manier hebben ze bij het thuiskomen dezelfde geur en dat gaan ze als minder stresserend ervaren.

 

Omdat het belangrijk is dat konijnen na het trimmen weer zo snel mogelijk gaan eten, raad ik aan om in het transportbakje voldoende hooi te leggen zodat ze al op iets kunnen knabbelen op de terugrit.

 

Bij iedere trimbeurt bekijk ik de vachtconditie, de ogen en de oren en knip ik indien nodig de nagels.

 

Een gewone trimbehandeling duurt meestal 30 minuten tot één uur.

PRIJZEN TRIMMEN KONIJNEN

In het salon:

Onderhoudsbehandeling kortharig konijn: € 27,50

Onderhoudsbehandeling langharig konijn: vanaf € 45

Opvolgbehandeling langharig konijn binnen 8 weken: € 37,50

Ernstig vervilt konijn: tot € 75

Enkel nagels knippen: € 10

 

KONIJNENGEDRAG

Een klein zwart konijntje was mijn eerste huisdier als kind. Ondertussen weet ik dat ik konijnen best niet alleen kan huisvesten, maar per koppel. Maar ook ik heb moeten leren uit mijn fouten. Toen ik gedurende een periode geen konijnen had, ben ik mij wel beginnen verdiepen in hoe ik konijnen op een andere manier kan houden. Ik heb bij de Martin Gaus Academie in Nederland de opleiding konijnendeskundige gevolgd en studeerde af als eerste konijnendeskundige in België.

 

Naast katten en honden zijn konijnen ondertussen de populairste huisdieren. Maar ze worden jammer genoeg nog zo vaak mis begrepen!

 

Veel konijnen leven nog steeds in de populaire standaard konijnenhokken, hierin kunnen ze jammer genoeg niet hun natuurlijke gedragingen uitoefenen. Dat is vaak de reden dat ze probleemgedrag ontwikkelen. Ik wil samen met jullie het welzijn van konijnen verbeteren en dat doen we door de juiste huisvesting en levensomstandigheden te creëren voor onze konijnen. Ik kan jullie hier bij helpen! Heb je interesse in de aanschaf van een konijn (of nog liever twee), bespreek dan op voorhand samen met mij wat konijnen nodig hebben en hoe je praktisch alles kan voorzien. 

 

Een andere veel gemaakte fout is dat konijnen geen solitaire dieren zijn, maar groepsdieren. Je doet ze dus een groot plezier door ze per koppel te houden. Liefst een gecastreerde rammelaar met een (gecastreerde) voedster. Dan heb je het minste kans op onenigheid. Heb je maar één konijn of is er een probleem tussen jou konijnen, dan kan ik je helpen bij de koppeling. De Belgische konijnenasielen zitten momenteel overvol, dus bij hen kan je ook altijd langsgaan voor een partner voor je konijn. Ze helpen je normaal ook met de koppeling.

 

Loop je ondanks alles toch tegen problemen aan, dan kan ik naar je toekomen en zoeken we samen naar een oplossing. Een huisbezoek bespaart je konijnen de stress van de verplaatsing.

PRIJZEN KONIJNENGEDRAG

Consult alvorens de aanschaf van de konijnen over huisvesting, verzorging...: € 50 per uur

 

Gedragsconsult:

Eerste consult: € 75 voor een consult van ongeveer anderhalf uur, inclusief stappenplan en opvolging via mail of telefoon.

Extra opvolgingsconsult: € 50 per uur

KONIJN TRIMMEN
KONIJN GEDRAG
bottom of page