top of page

Konijnenhotel

Ga je zelf graag op vakantie en zoek je een betrouwbare vakantieopvang voor je konijn(en), dan ben je bij Pelsjes & Pootjes aan het juiste adres.

Als konijnendeskundige en dierenartsassistente doe ik er alles aan om het jouw huisdier(en) zo aangenaam mogelijk te maken, zodat jullie met een veilig gevoel op vakantie kunnen gaan.

Het pension is all-inclusive. Dat wil zeggen dat je niets mee hoeft te nemen! Je konijn krijgt onbeperkt hooi, een dagelijkse portie korrels van Supreme Science Selective en een portie verse groenten. We stellen ook steeds knaagmateriaal ter beschikking. Het menu kan ook nog aangevuld worden met verse kruiden uit eigen tuin of gedroogde kruiden, maar dit enkel als je konijn al gewend is aan kruiden.

 

Het drinkwater wordt twee maal per dag ververst en wordt aangeboden in zowel drinkflesjes als -bakjes. Op die manier kan jouw konijn kiezen waar het een voorkeur voor heeft. De toiletbak wordt gevuld met Back-2-Nature en wordt verschoond naar behoefte.

 

Het is natuurlijk niet verboden om iets mee te brengen voor je favoriete dier(en). Heeft je konijn zijn favoriete speeltje of schuilplek. Breng dit dan zeker mee, op die manier voelt je huisdier zich sneller thuis.

 

We beschikken over 7 binnen- en 7 buitenverblijven.

Het buitenverblijf bestaat uit een schuilhok met 2 verdiepingen en het is 120 cm breed, 73 cm diep en 113 cm hoog. Daaraan zit een overdekte ren van 230 cm lang, 115 cm breed en 70 cm hoog. De ren is steeds toegankelijk.

Het binnenverblijf heeft vinyl of tegels als ondergrond. En de rennen zijn ongeveer 2 m op 2 m. In de binnenverblijven voorzien we een matje waar de konijnen op kunnen liggen.

 

Koppelvakantie

Konijnen zijn groepsdieren. Ik raad dus iedereen die maar één konijn heeft aan om een partner te zoeken voor zijn huidige konijn. Met twee of meer kunnen ze veel beter hun natuurlijke gedrag uitoefenen. De ideale combinatie hiervoor is een gecastreerde rammelaar met een (gesteriliseerde) voedster. Dan heb je het minste kans op onenigheid. Toch verloopt niet elke koppeling even gemakkelijk. En het is niet omdat je 2 voedsters of 2 rammelaars hebt dat je het al meteen moet opgeven, maar de kans dat het werkt is wel kleiner.

 

Een koppeling gebeurt best op neutraal terrein. Dus waar nog geen geur van één van de konijnen aanwezig is. Heeft u thuis niet de mogelijkheid om uw konijnen te koppelen op neutraal terrein, dan kan u de koppeling best uit besteden. Als u naar een konijnenopvang gaat om een partner te zoeken voor uw konijn, dan zullen zij u daar waarschijnlijk helpen met de koppeling.

 

Maar het is ook mogelijk om uw konijnen te laten koppelen bij Pelsjes & Pootjes. Als het gaat om twee konijnen die vooraf vreemd waren voor elkaar, dan kan het zijn dat de koppeling heel snel in orde is en de konijnen dezelfde dag alweer mee kunnen naar hun nieuwe thuis.

Als de konijnen al een historie met elkaar hebben en er is al eens een mislukte koppeling geweest, dan kan de herkoppeling langer duren. Het is dan best om helemaal opnieuw te beginnen met de konijnen aan elkaar te introduceren. De herkoppeling kan dan wel 1 tot 2 weken duren. De konijnen blijven dan best bij Pelsjes & Pootjes tot ze een stabiele relatie hebben vooraleer ze weer naar de eigenaar gaan.

 

Prijzen vanaf 2024

Vakantieverblijf

€ 14,00 per dag per verblijf ongeacht of er 1 of 2 konijnen in verblijven.

Bij grotere groepen konijnen zijn de prijzen op aanvraag. Stuur mij hiervoor gerust een berichtje.

 

Koppelvakanties

€ 35 per dag voor 2 konijnen. Elk extra konijn kost € 5 per dag.

 

Algemene voorwaarden vanaf 1 januari 2024

 • Pelsjes & Pootjes bepaalt hoeveel konijnen er in een verblijf kunnen.

 • Het konijnenhotel dient vooraf betaald te worden. Enkel dan is uw reservatie definitief.

 • Uw konijnen moeten gevaccineerd zijn tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Het vaccinatieboekje moet getoond worden bij aankomst.

 • Indien uw konijn medische verzorging nodig heeft, gelieve dit dan op voorhand te vermelden. Voor het toedienen van medicatie rekenen wij € 2,50 per konijn/per dag extra.

 • Pelsjes & Pootjes heeft het recht om een konijn te weigeren als er een vermoeden is dat het konijn niet gezond is, een besmettelijke ziekte bij zich draagt of niet gevaccineerd is.

 • Bij twijfel over de gezondheid van uw konijn, consulteert Pelsjes & Pootjes een dierenarts. De kosten van het consult en de medicatie zijn voor rekening van de eigenaar. Pelsjes & Pootjes werkt samen met Dierenartsencentrum Trigenio in Nijlen. Dit is een konijnkundige dierenartspraktijk.

 • Pelsjes & Pootjes kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het overlijden van uw konijn(en).

 • U brengt en haalt uw konijn(en) op afspraak. Op dinsdag is het niet mogelijk om konijnen te brengen of op te halen, tenzij om 21u.

 • Op zondag is het ophalen en brengen van konijnen enkel mogelijk in de VOORMIDDAG. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt. 

 • Indien door omstandigheden de konijnen niet kunnen worden opgehaald volgens de afspraak, dient dit meteen doorgegeven te worden aan Pelsjes & Pootjes. Bij voorkeur via telefoon, sms, Whatsapp, mail of Facebook Messenger. Dan zoeken wij in overleg naar een passende oplossing.

 • Bij het niet ophalen van uw konijn(en) behoudt Pelsjes & Pootjes zich het recht om de konijnen na 14 dagen te herplaatsen. Restitutie van de verblijfskosten is niet mogelijk.

 • De konijnen krijgen dagelijks hooi, korrels van Supreme Science Selective, groenten, kruiden, takken en vers water. Als u liever heeft dat uw konijn(en) andere voeding krijgen, gelieve dit dan zelf mee te brengen. Als uw konijn bepaalde groenten of kruiden niet kan verdragen, gelieve dit dan door te geven bij aankomst in het konijnenhotel.

bottom of page