top of page

Kat

Je bent meer dan welkom met je kat, voor de verzorging van de vacht of om gedrag aan te leren of aan te passen. Hieronder meer informatie.

TRIMMEN

Aan de vacht kan je zien hoe je kat zich voelt. Een goede vachtverzorging is dus essentieel. De meeste kortharige katten kunnen hun vacht zelf prima onderhouden. Merk je dat ze het niet goed meer kunnen, dan kan het nodig zijn om hen even te helpen en dan zoeken we samen naar de oorzaak van het probleem.

 

Bij langharige katten ligt het een beetje anders. Zij zijn vaak niet in staat om hun vacht zelf volledig te onderhouden. Dan zal je als eigenaar een handje moeten helpen. Merk je dat er toch klitten ontstaan, maak dan snel een afspraak want een kattenvacht kan enorm snel vervilten. Na afloop krijg je vachtverzorgingstips mee naar huis, zodat een volgende trimbeurt zo lang mogelijk kan wachten.

 

Ik werk katvriendelijk en vachtsparend. Daarom plan ik de katten niet op momenten dat er honden aanwezig zijn, zodat ze niet zullen panikeren door de hondengeur. Dit betekent wel dat ik katten inplan aan het begin van mijn werkdag of op de dagen dat ik geen honden trim. Als eigenaar mag je er gerust bij blijven. Breng indien mogelijk een eigen beslapen dekentje van de kat mee, dan ze daarop plaatsnemen op de trimtafel. Hun eigen vertrouwde geur stelt ze meer op hun gemak. 

Dat is ook de reden waarom ik aanbied om katten ook aan huis te trimmen. Het bespaart hen de stress van de verplaatsing en ze blijven in hun vetrouwde omgeving. Ik breng alle benodigde materialen mee, enkel wassen is aan huis niet mogelijk.

 

Voor het trimmen van een kat moet u op anderhalf uur tijd rekenen. Op die manier kunnen we alles doen op het tempo van de kat.   

Voor het wassen en drogen wordt er anderhalf uur extra droogtijd ingepland. Gelieve hiermee rekening te houden voor het ophalen.  Als het niet nodig is, doe je de meeste katten geen plezier met een wasbeurt. Dus dit raad ik enkel aan wanneer het nodig is.

Heb je toch een kat waarbij je wenst dat die regelmatig gewassen wordt (vb. een Perzische kat) dan raad ik je aan om hem als kitten al te laten wennen aan het wassen én drogen.

 

Net zoals alle dieren hebben ook kittens een socialisatieperiode. Dit is de periode waarin ze het meest open staan voor nieuwe ervaringen en waarin ze vanalles moeten leren. Daarom raad ik de eigenaars van een langharig kitten aan om eens langs te komen in het trimsalon. Het kitten kan dan wennen aan de locatie en al spelenderwijs maak ik hun gewoon aan de vachtverzorging. Ik leg aan de eigenaars uit hoe ze de vacht van hun kitten het best kunnen verzorgen en welke materialen ze daarbij wel en niet moeten gebruiken. De kittengewenning kan tot kittens 16 weken oud zijn.

PRIJZEN TRIMMEN KATTEN

In het trimsalon:

Basisbehandeling korthaar: € 37,50

Basisbehandeling langhaar: € 52,50

Vervolgafspraak langhaar binnen 8 weken: € 40

Kittengewenning met vachtverzorgingstips: € 35 (Bij een volgende trimbeurt krijg je € 10 korting op de totaalprijs.)

Enkel nagels knippen: € 10

 

Meerprijzen:

Ontklitten en ontvilten: + € 15

Vlooien: + € 10

Wassen en drogen: + € 25

KATTENGEDRAG

Tijdens mijn opleiding gedragstherapie begon ik katten erg fascinerend te vinden. De communicatie van katten is veel subtieler dan bij honden en daardoor missen we vaak veel signalen die ze ons geven. Ik leer de eigenaar tijdens het consult deze signalen te herkennen, zodat die in de toekomst de kat ook beter kan begrijpen. De problemen waarvoor u mij kan contacteren kunnen zeer divers zijn: van ongewenst krabben tot agressie en plas- en sproeiproblemen. We zoeken hier samen een permanente oplossing voor. Wel wil ik in geval van onzindelijkheid vragen om eerst medische oorzaken te laten uitsluiten door je dierenarts!

 

Het gedragsconsult gaat door bij u thuis. Het is beter om de kat in de eigen leefomgeving te kunnen observeren.

PRIJZEN KATTENGEDRAG

Gedragsconsult:

Eerste consult: € 125 voor een consult van anderhalf tot twee uur, inclusief stappenplan en opvolging via mail of telefoon.

Extra opvolgingsconsult: € 50 voor één uur

KAT TRIMMEN
KAT GEDRAG
bottom of page